"Vita solo instruments" library won't activate since windows 10 upgrade?? Help!

Roxall schrieb am 06.08.2015 um 14:34 Uhr

I updated my windows 7 to windows 10 and then went to load my songs, And now the "vita solo instruments"  are missing from the library, The program tells me that an "initial activation is neccessary". Then when I follow the prompts to search online for it, the program said an error occurred with the online connection error code -17.

What is going on?

The songs are now missing these instruments. Even though the "vita solo instruments" is still in the library, the program thinks it not there? It keeps saying the "library  is not activated" when I go to these instruments.

The only thing I can think of is the window 10 upgrade has corrupted the program.

Please help???

 

Kommentare

johnebaker schrieb am 06.08.2015 um 15:35 Uhr

Hi

What version of Music Maker are you using?

Try re-installing the software selecting the Repair option if offered.

John EB

Zuletzt geändert von johnebaker am 06.08.2015, 15:36, insgesamt 2-mal geändert.

VPX 15, Movie Studio 2023, and earlier versions 2015 and 2016, Music Maker Premium 2024.

PC - running Windows 11 22H2 Professional 64bit on Intel i7-8700K 3.2 GHz, 16GB RAM, RTX 2060 6GB 192-bit GDDR6, 1 x 1Tb Sabrent NVME SSD (OS and programs), 2 x 4TB HDD (Data) internal HDD + 1TB internal SSD (Work disc), + 6 ext backup HDDs.

Laptop - Lenovo Legion 5i Phantom - running Windows 11 22H2 on Intel Core i7-10750H, 16GB DDR4-SDRAM, 512GB SSD, 43.9 cm screen Full HD 1920 x 1080, Intel UHD 630 iGPU and NVIDIA GeForce RTX 2060 (6GB GDDR6)

Sony FDR-AX53e Video camera, DJI Osmo Action 3 and Sony HDR-AS30V Sports cams.

jcballantyne schrieb am 11.08.2015 um 08:08 Uhr

I have the exact same issue. I can say that uninstalling/reinstalling results in the exact same issue. There is no change. I have repaired the solo instruments 3 times to no avail. I know this isn't an anwer, but perhaps it will show there is an issue here somewhere.

 

Also, I am using Magix Music Maker 2014.

------------------------------

Edit 2:

Messing around I may have found it. I right clicked on Magic Music Maker's icon on the desktop, and went to compatibility. It had already checked itself to use compatability mode for Windows 8, so I thought... "Why not?" and unchecked it. I start the program and suddenly - no problem loading old songs, and I can edit my instruments. Hope this helps!

johnebaker schrieb am 11.08.2015 um 08:35 Uhr

Hi

Another member has reported a similar issue with activation - they fixed it by locating the programs .exe file, right clicking it and selecting Run as administrator then completing the activation.

The file you want is MusicMaker.exe and is located in the folder

         C:\Program Files (x86)\MAGIX\Music Maker 2014 Premium

Note the red highlighted portion will depend on your version.

HTH

John EB

Zuletzt geändert von johnebaker am 11.08.2015, 08:35, insgesamt 1-mal geändert.

VPX 15, Movie Studio 2023, and earlier versions 2015 and 2016, Music Maker Premium 2024.

PC - running Windows 11 22H2 Professional 64bit on Intel i7-8700K 3.2 GHz, 16GB RAM, RTX 2060 6GB 192-bit GDDR6, 1 x 1Tb Sabrent NVME SSD (OS and programs), 2 x 4TB HDD (Data) internal HDD + 1TB internal SSD (Work disc), + 6 ext backup HDDs.

Laptop - Lenovo Legion 5i Phantom - running Windows 11 22H2 on Intel Core i7-10750H, 16GB DDR4-SDRAM, 512GB SSD, 43.9 cm screen Full HD 1920 x 1080, Intel UHD 630 iGPU and NVIDIA GeForce RTX 2060 (6GB GDDR6)

Sony FDR-AX53e Video camera, DJI Osmo Action 3 and Sony HDR-AS30V Sports cams.

ImSean schrieb am 27.12.2015 um 02:20 Uhr

 

I updated my windows 7 to windows 10 and then went to load my songs, And now the "vita solo instruments"  are missing from the library, The program tells me that an "initial activation is neccessary". Then when I follow the prompts to search online for it, the program said an error occurred with the online connection error code -17.

What is going on?

The songs are now missing these instruments. Even though the "vita solo instruments" is still in the library, the program thinks it not there? It keeps saying the "library  is not activated" when I go to these instruments.

The only thing I can think of is the window 10 upgrade has corrupted the program.

Please help???

 

I also posted this problem and recently my pc was upgraded from windows 7 to windows 10. I had one responce who stated that if I had magix installed before the windows 10 update, then the register has been corrupted. They suggested I uninstall and reinstall. I did that but nothing fixed it.

I even did as clean an unstall can get and still had the same issue. I am running MMM2015 premium.

Other issues I found after updating to Windows 10. I notice the graph in the tracks do not sync. IN other words, the graph shows the music has stopped yet, music is still playing. (See pic Below)

ImSean schrieb am 27.12.2015 um 02:36 Uhr

 

I have the exact same issue. I can say that uninstalling/reinstalling results in the exact same issue. There is no change. I have repaired the solo instruments 3 times to no avail. I know this isn't an anwer, but perhaps it will show there is an issue here somewhere.

 

Also, I am using Magix Music Maker 2014.

------------------------------

Edit 2:

Messing around I may have found it. I right clicked on Magic Music Maker's icon on the desktop, and went to compatibility. It had already checked itself to use compatability mode for Windows 8, so I thought... "Why not?" and unchecked it. I start the program and suddenly - no problem loading old songs, and I can edit my instruments. Hope this helps!

:-( Didnt work for me.

stilborn schrieb am 03.01.2016 um 23:29 Uhr

Happend to me too, quite disapointing as I just upgraded to Win10 and got an Akai Pro Max 49 for christmas. Was looking forward to using it as a midi controller for recording.  The new instruments in LIve 2016 work great, it's just the legacy instruments.

I will try compatability and also run Magix MM as administrator and see if there is any difference.

Stilborn

johnebaker schrieb am 03.01.2016 um 23:40 Uhr

Hi

This is a common problem when upgrading to Windows 10.

Reinstall the program following this procedure.

HTH

John EB

Zuletzt geändert von johnebaker am 03.01.2016, 23:41, insgesamt 2-mal geändert.

VPX 15, Movie Studio 2023, and earlier versions 2015 and 2016, Music Maker Premium 2024.

PC - running Windows 11 22H2 Professional 64bit on Intel i7-8700K 3.2 GHz, 16GB RAM, RTX 2060 6GB 192-bit GDDR6, 1 x 1Tb Sabrent NVME SSD (OS and programs), 2 x 4TB HDD (Data) internal HDD + 1TB internal SSD (Work disc), + 6 ext backup HDDs.

Laptop - Lenovo Legion 5i Phantom - running Windows 11 22H2 on Intel Core i7-10750H, 16GB DDR4-SDRAM, 512GB SSD, 43.9 cm screen Full HD 1920 x 1080, Intel UHD 630 iGPU and NVIDIA GeForce RTX 2060 (6GB GDDR6)

Sony FDR-AX53e Video camera, DJI Osmo Action 3 and Sony HDR-AS30V Sports cams.