can not dawnload pictures from sony xperia xz1

Asparuh-Asparuhov wrote on 7/9/2019, 9:16 PM

I have the free version of photo manager and I'm trying to download and organize the pictures from my Sony xperia xz1. photo manager will not recognize the device or will give me a long error code similar to this string {213mn"kflalng"05837917} and message "can not connect to device" restarting the PC and the phone will not help

please help me to fix the problem

Comments

johnebaker wrote on 7/10/2019, 2:42 AM

@Asparuh-Asparuhov

Hi

When you connect the phone to the PC, does it have the option to set what the USB connection is doing?

I have to set my smartphone (not a Sony) to File transfer, the other options I have are USB charging and Photo transfer.

. . . . {213mn"kflalng"05837917} . . . .

This does not mean anything what is the full error message and error code if present?

HTH

John EB

Lateral thinking can get things done!

VPX, MEP Premium, MEP 2016, and earlier versions, Music Maker Premium, Music Maker 2016, 2015.

Running Windows 10 64bit on Intel i7-8700K 3.2 GHz, 16Gb RAM, 1Tb + 2 x 2Tb internal HDD + 60Gb internal SSD, + 6 x 2Tb ext HDDs, Sony FDR-AX53 Video camera, Contour HD 1080 and Sony HDR-AS30V Sports cams.

Asparuh-Asparuhov wrote on 7/10/2019, 10:07 PM

I'm aware of this option of setting the USB port available for file transfer and all of it is done and allowed but the photo manager will not recognize the phone or will loose connection with. here are some screen shots. I was not able to duplicate the above mentioned error but I'm sure there was some senseless string of characters

emmrecs wrote on 7/11/2019, 10:21 AM

@Asparuh-Asparuhov

photo manager will not recognize the phone or will loose connection 

Quite clearly, as demonstrated by your first screenshot, PM is seeing your phone, but then connection is lost. What we don't know is what, exactly, is initiating this "disconnection"; it could be PM but it also could be your phone, especially if it has some kind of security software/firewall that interrupts connections it does not consider "safe". Indeed, it is possible that some security software on your computer is also breaking the connection.

It would probably be useful to know what security software, if any, you have installed on your phone and/or computer.

Jeff

Win 10 Pro 64 bit, Intel i7 Quad Core 6700K @ 4GHz, 32 GB RAM, AMD Radeon R7 360 and Intel HD530 Graphics, MOTU 8-Pre f/w audio interface, VPX, MEP, Music Maker, Photo Story Deluxe, Photo Manager Deluxe, Xara 3D Maker 7, Reaper, Adobe Audition CS6 and CC, 2 x Canon HG10 cameras, 1 x Canon EOS 600D

Asparuh-Asparuhov wrote on 7/11/2019, 9:25 PM

Hi Jeff, I use Webroot security software for more than 8 years without any problems. the same is installed on the phone as well. I'm having this connection problem with photo manager only. all of the rest imaging software I have will recognize and download the pictures. here are more screenshots with additional info. the first screenshot shows the manager looking/searching for deceive. this process will last for about 10 minutes? the second screenshot shows the code I mentioned in my first post with ID code if this would help for identify the problem. I think this is the photo manager software problem but any any other source I can think of.

emmrecs wrote on 7/12/2019, 3:59 AM

@Asparuh-Asparuhov

Thank you for the additional screenshots.

I confess this problem is beyond my abilities to resolve; I am only another user!

I think you need to raise a support ticket, via the Contact button on the footer of every forum page, making sure to quote that specific error code shown in your last screenshot.

HTH

Jeff

Win 10 Pro 64 bit, Intel i7 Quad Core 6700K @ 4GHz, 32 GB RAM, AMD Radeon R7 360 and Intel HD530 Graphics, MOTU 8-Pre f/w audio interface, VPX, MEP, Music Maker, Photo Story Deluxe, Photo Manager Deluxe, Xara 3D Maker 7, Reaper, Adobe Audition CS6 and CC, 2 x Canon HG10 cameras, 1 x Canon EOS 600D