Colour Saturation Problem

starship.1 wrote on 2/13/2020, 1:25 PM

As image attached. I have been using my MEP 2013 Plus for my latest projects, just finished wedding images. Opened up a MEP again, loaded some video footage into MEP. But the colour saturation appears to be differeent in the main window than what is in the editing window. Can anyone tell me what is going on here please.

 

.. .

Comments

browj2 wrote on 2/13/2020, 2:10 PM

Hi,

Can you post another screen shot, but of the timeline and the effects tab with the object selected and the playback marker over the selected object.

John CB

John C.B.

Desktop System - Windows 10 Home 1903; 16Gb RAM; i7 CPU 860@2.80Gz; ATI Radeon HD5770 w1GB; SSD 500GB, HD 2TB; others 1.5TB, 3TB, 500GB, 4TB, 5TB, 6TB; dual monitors - 27" main, 25" secondary; Casio WK-225 piano keyboard; M-Audio M-Track USB mixer; Notebook - Microsoft Surface Pro 4, i5, 8 GB RAM, 256 SSD, W10 Pro 1903

johnebaker wrote on 2/13/2020, 4:35 PM

@starship.1

Hi

The preview monitor is in Anaglyph (stereo) mode, it should be in Standard (2D) mode - click the dropdown indicated in the image below to open its settings.

HTH

John EB

Last changed by johnebaker on 2/13/2020, 4:42 PM, changed a total of 2 times.

Lateral thinking can get things done!

VPX, MEP Premium, MEP 2016, and earlier versions, Music Maker Premium, Music Maker 2016, 2015.

Running Windows 10 64bit on Intel i7-8700K 3.2 GHz, 16Gb RAM, 1Tb + 2 x 2Tb internal HDD + 60Gb internal SSD, + 6 x 2Tb ext HDDs, Sony FDR-AX53 Video camera, Contour HD 1080 and Sony HDR-AS30V Sports cams.

starship.1 wrote on 2/14/2020, 7:03 AM

Hi John, Thank you.

Checked the settings and is already set at Standard 2D

 

@starship.1

Hi

The preview monitor is in Anaglyph (stereo) mode, it should be in Standard (2D) mode - click the dropdown indicated in the image below to open its settings.

HTH

John EB

 

starship.1 wrote on 2/14/2020, 7:10 AM

Hi,

Can you post another screen shot, but of the timeline and the effects tab with the object selected and the playback marker over the selected object.

John CB

Hi John,Another screen shoot. Not sure if this includes all you need to identifie ?

The colour issue is in each individual frame, however, if i setup to include "Show time", as in pic 2 the colour reverts back to normal....