Error igdrcl64.dll

Sirapop-Chayajet wrote on 12/14/2018, 10:27 AM

How to fix this?

----------------------------------------------------------------------
MAGIX Movie Edit Pro Plus  14.12.2018  23:24
----------------------------------------------------------------------
CrashDump 20181214_232414_v18.0.2.225.dmp successfully written

Error in module "igdrcl64.dll" (Load address: 0x00007FFA12F80000) to address 0x00007FFA131CDCDE (Exception 0xc0000005 "ACCESS_VIOLATION")

Unknown Thread   (ThreadID: 00003adc)
  00007ffa131cdcd6   48 33 c4 48 89 44 24 30 
  00007ffa131cdcde > 8b 01 4c 8b fa 0f ba f0 
  00007ffa131cdce6   08 4c 8b f1 83 f8 01 75 

Main Thread
  fffffffffffffff8   ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? 
  0000000000000000 > ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? 
  0000000000000008   ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? 

videodeluxe.exe    06.12.2018  14:16      92f06ce3

Memory Allocation
Base:        1.176
PE:        176
Pages:        65.536

PI:        0
PI_TEMP_DATA:    0
SI:        0
SI_TEMP_DATA:    0
FSI:        0

Blocks:        0
Temporary:    0
BE:        0
PLE:        0
BE Pool:        0
PLE Pool:        0
wHdr/inst:    0
B.cache inproc:    0
Video:        0(0/0)
Bitmap:        0

Video thumbs:    0(0)
SI Display Cache:    0
PLE Display Cache:    0

Buffer:        0
Pointer:        0

Title:        0
Memory GF:        0
Memory GF Zero:        0
Memory GF Zero_Dyn:        0
Memory GF Dyn:        0
Memory TT:        0
Audio Effect:        0
PPE:        0

Video Monitor:    0
malloc/free:    0
DIB:        5.020.308

VP: admin:        0
VP+Trans: privateData:        0
Transitions::        0

Frame Cache:    0
EXIF:        0
VSW:        0
DVDMAKER:    0
global UI (malloc):    0
global UI (valloc):    0
NOWAGGLE:    0
MP3 Reader:    0
JPEG buffer:    0

Private Bytes:    391 MByte

TLS:        973
MXGUI:        36.945.052
Sum:        42.032.248

Processor [46]  2313MHz  4 Core(s)
Microsoft Windows NT 10.0 (Build 17134)
Used Memory: 634 MB             Max Used Memory: 634 MB
Free Virtual Memory: 2240 MB     Total Virtual Memory: 131072 GB

 Call stack:
Address   Frame
00007FFA131CDCDE  000000003B41A060  clGetGLContextInfoKHR+C7C9E
00007FFA13042EB5  000000003B41A770  GTPin_Init+A1EB5
00007FFA12FC7855  000000003B41A7B0  GTPin_Init+26855
00007FFA12FC8914  000000003B41A7E0  GTPin_Init+27914
00007FFA12FDFE4C  000000003B41A8A0  GTPin_Init+3EE4C
00007FFA12F9A182  000000003B41A900  clEnqueueTask+122
00007FFA3AAA1F9A  000000003B41AF10  clEnqueueWriteBufferRect+4F37A
00007FFA3AA6C5CB  000000003B41AF40  clEnqueueWriteBufferRect+199AB
00007FFA4E28684C  000000003B41AFB0  clEnqueueWriteBufferRect+2CD7
00007FFA4E2893BE  000000003B41AFF0  clEnqueueWriteBufferRect+5849
00007FFA4E289581  000000003B41B250  clEnqueueWriteBufferRect+5A0C
00007FFA4E289082  000000003B41B6D0  clEnqueueWriteBufferRect+550D
00007FFA751A986F  000000003B41B710  RtlRunOnceExecuteOnce+8F
00007FFA7204417A  000000003B41B740  InitOnceExecuteOnce+A
00007FFA4E28899C  000000003B41B770  clEnqueueWriteBufferRect+4E27
00007FFA3DC0BD0F  000000003B41B830  MXSetHost+1521F
00007FFA3DC09B4C  000000003B41B880  MXSetHost+1305C
00007FFA3DC09387  000000003B41B8C0  MXSetHost+12897
00007FFA3DBF05F8  000000003B41B900  DllUnregisterServer+3B448
00007FFA3DBF02A2  000000003B41BA40  DllUnregisterServer+3B0F2
00007FFA3DBF8619  000000003B41BA90  MXSetHost+1B29
00007FFA3DC0640B  000000003B41BAC0  MXSetHost+F91B
00000001408507AC  000000003B41BC40  QWinWidget::focusNextPrevChild+183F9C
000000014023C770  000000003B41BC80  QWinWidget::qt_metacall+BB750
0000000058446444  000000003B41BCC0  MxQt::QMetaCallEvent::placeMetaCall+34
000000005844519A  000000003B41BE70  MxQt::QObject::event+DA
0000000057A27580  000000003B41BEA0  MxQt::QApplicationPrivate::notify_helper+140
0000000057A264DA  000000003B41C5E0  MxQt::QApplication::notify+1B9A
0000000058421FF9  000000003B41C660  MxQt::QCoreApplication::notifyInternal2+B9
0000000058423CC1  000000003B41C710  MxQt::QCoreApplicationPrivate::sendPostedEvents+221
0000000058467825  000000003B41C820  MxQt::QEventDispatcherWin32::processEvents+DB5
00007FFA72E56D41  000000003B41C9B0  CallWindowProcW+4C1
00007FFA72E56713  000000003B41CA40  DispatchMessageW+1D3
0000000058466F99  000000003B41FDD0  MxQt::QEventDispatcherWin32::processEvents+529
000000005841E991  000000003B41FE50  MxQt::QEventLoop::exec+1B1
000000005829B7C2  000000003B41FEA0  MxQt::QThread::exec+92
00000000582A038A  000000003B41FEF0  MxQt::QThread::start+2FA
00007FFA5A8D4F7F  000000003B41FF20  beginthreadex+107
00007FFA5A8D5126  000000003B41FF50  endthreadex+192
00007FFA72913034  000000003B41FF80  BaseThreadInitThunk+14
00007FFA751F3691  000000003B41FFD0  RtlUserThreadStart+21
 

Comments

johnebaker wrote on 12/14/2018, 11:28 AM

@Sirapop-Chayajet

Hi

This is an issue with the integrated graphics driver, if this is the first time this error has been seen then try restarting the computer - Windows button, Power button, Restart then start MEP and repeat the steps you took before the crash occurred to see if it happens again.

We need more information on your computer specification - see this topic for details required.

John EB

 

Last changed by johnebaker on 12/14/2018, 11:28 AM, changed a total of 1 times.

Lateral thinking can get things done!

VPX, MEP Premium, MEP 2016, and earlier versions, Music Maker Premium, Music Maker 2016, 2015.

Running Windows 10 64bit on Intel i7-8700K 3.2 GHz, 16Gb RAM, 1Tb + 2 x 2Tb internal HDD + 60Gb internal SSD, + 6 x 2Tb ext HDDs, Sony FDR-AX53 Video camera, Contour HD 1080 and Sony HDR-AS30V Sports cams.

Sirapop-Chayajet wrote on 12/14/2018, 11:54 AM

CPU intel core i5 8300k

GPU1 intel(R) UHD Graphics 630

GPU2 NVIDIA GeForce GTX 1060

Ram 8 GB

Window 10 ver 1803

Magix Movie Edit Pro Plus 17.0.1.128

Sirapop-Chayajet wrote on 12/14/2018, 11:55 AM

I try to restart but it doesn't work.

johnebaker wrote on 12/14/2018, 1:12 PM

@Sirapop-Chayajet

. . . . GPU1 intel(R) UHD Graphics 630 . . . .

See this topic - although for Video Pro X it will still apply to MEP.

Check your Intel driver version and if it is 25.20.100.6444 then you should try uninstalling then re-installing the previous version available from Intel - do not try rollingback the driver as this can cause severe issues.

HTH

John EB

 

Lateral thinking can get things done!

VPX, MEP Premium, MEP 2016, and earlier versions, Music Maker Premium, Music Maker 2016, 2015.

Running Windows 10 64bit on Intel i7-8700K 3.2 GHz, 16Gb RAM, 1Tb + 2 x 2Tb internal HDD + 60Gb internal SSD, + 6 x 2Tb ext HDDs, Sony FDR-AX53 Video camera, Contour HD 1080 and Sony HDR-AS30V Sports cams.

Sirapop-Chayajet wrote on 12/14/2018, 7:54 PM

it's work thank you

terrypin wrote on 12/15/2018, 1:46 AM

"Check your Intel driver version and if it is 25.20.100.6444 then you should try uninstalling then re-installing the previous version available from Intel - do not try rollingback the driver as this can cause severe issues"

Hi John: Could you amplify please? Mine is 24.20.100.6286, apparently working OK. When was the update, how was it implemented and what's wrong with it?

johnebaker wrote on 12/15/2018, 4:18 AM

@terrypin

Hi Terry

Following Peters topic linked to above a little digging brought up this FAQ on the Intel website.

The Intel numbering system would suggest that the 25.x.x.xxx series are the DCH drivers.

This would then mean the 24.x.x.xxx series are now 'legacy' versions which does not use the new Windows driver model.

HTH

John EB

 

Last changed by johnebaker on 12/15/2018, 4:30 AM, changed a total of 2 times.

Lateral thinking can get things done!

VPX, MEP Premium, MEP 2016, and earlier versions, Music Maker Premium, Music Maker 2016, 2015.

Running Windows 10 64bit on Intel i7-8700K 3.2 GHz, 16Gb RAM, 1Tb + 2 x 2Tb internal HDD + 60Gb internal SSD, + 6 x 2Tb ext HDDs, Sony FDR-AX53 Video camera, Contour HD 1080 and Sony HDR-AS30V Sports cams.

terrypin wrote on 12/15/2018, 8:30 AM

Hi John,

Thanks, appreciated.

Have you updated to a DCH driver? If so, which of the several methods in that FAQ did you use? I would think that Intel's Download site would be the preferred recommendation, not 'get the driver from your computer manufacturer'? My PC was custom-built by a local supplier so that term has little relevance!

Terry

terrypin wrote on 12/15/2018, 8:57 AM

That's odd. I went ahead and used the Download Centre. That first required installation of the latest Intel® Driver and Support Assistant (IDSA). I then installed the driver update - or that's what I thought - and got a successful conclusion message. But after a reboot Device Manager still shows the same version: 24.20.100.6286

Terry

johnebaker wrote on 12/15/2018, 9:34 AM

@terrypin

Hi Terry

. . . . Have you updated to a DCH driver . . . .

No - I saw Peter's post before I got that far in all the updates I had to do.

. . . . Device Manager still shows the same version . . . .

What does the Intel Graphics settings show (right click desktop to access)

John EB

Lateral thinking can get things done!

VPX, MEP Premium, MEP 2016, and earlier versions, Music Maker Premium, Music Maker 2016, 2015.

Running Windows 10 64bit on Intel i7-8700K 3.2 GHz, 16Gb RAM, 1Tb + 2 x 2Tb internal HDD + 60Gb internal SSD, + 6 x 2Tb ext HDDs, Sony FDR-AX53 Video camera, Contour HD 1080 and Sony HDR-AS30V Sports cams.

terrypin wrote on 12/15/2018, 11:10 AM

What does the Intel Graphics settings show

The same:

Reid-Fox wrote on 1/15/2020, 11:21 PM

I am having the same issue here is my error


----------------------------------------------------------------------
MAGIX Movie Edit Pro Plus  14.01.2020  20:32
----------------------------------------------------------------------
CrashDump 20200114_203258_v19.0.1.23.dmp successfully written

Error in module "igdrclneo64.dll" (Load address: 0x00007FFA324A0000) to address 0x00007FFA324D0819 (Exception 0xc0000005 "ACCESS_VIOLATION")

Unknown Thread   (ThreadID: 000014cc)
  00007ffa324d0811   4b 91 44 00 48 8b 04 c8
  00007ffa324d0819 > 0f 10 40 20 0f 11 46 20
  00007ffa324d0821   0f 10 48 30 0f 11 4e 30

Main Thread
  fffffffffffffff8   ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ??
  0000000000000000 > ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ??
  0000000000000008   ?? ?? ?? ?? ?? ?? ?? ??

Videodeluxe.exe    27.09.2019  12:08      1c0ec0bd

Memory Allocation
Base:        1.168
PE:        176
Pages:        65.536

PI:        0
PI_TEMP_DATA:    0
SI:        0
SI_TEMP_DATA:    0
FSI:        0

Blocks:        0
Temporary:    0
BE:        0
PLE:        0
BE Pool:        0
PLE Pool:        0
wHdr/inst:    0
B.cache inproc:    0
Video:        0(0/0)
Bitmap:        0

Video thumbs:    0(0)
SI Display Cache:    0
PLE Display Cache:    0

Buffer:        0
Pointer:        0

Title:        0
Memory GF:        0
Memory GF Zero:        0
Memory GF Zero_Dyn:        0
Memory GF Dyn:        0
Memory TT:        0
Audio Effect:        0
PPE:        0

Video Monitor:    0
malloc/free:    0
DIB:        5.020.308

VP: admin:        0
VP+Trans: privateData:        0
Transitions::        0

Frame Cache:    0
EXIF:        0
VSW:        0
DVDMAKER:    0
global UI (malloc):    0
global UI (valloc):    0
NOWAGGLE:    0
MP3 Reader:    0
JPEG buffer:    0

Private Bytes:    539 MByte

TLS:        982
MXGUI:        36.384.402
Sum:        41.471.590

Processor [46]  2999MHz  4 Core(s)
Microsoft Windows NT 10.0 (Build 17134)
Used Memory: 672 MB             Max Used Memory: 672 MB
Free Virtual Memory: 8167 MB     Total Virtual Memory: 131072 GB

 Call stack:
Address   Frame
00007FFA324D0819  000000003760AA88  0000:00000000
000000004C83EF30  000000003760AA90  0000:00000000
0000000000000001  000000003760AA98  0000:00000000 C:\Program Files\MAGIX\Movie Edit Pro Plus\2020\Videodeluxe.exe

My system is this :

 

 

ASUSTeK COMPUTER INC. K31CD-K

System ManufacturerASUSTeK COMPUTER INC.

System ModelK31CD-K

System TypeDesktop

Motherboard ManufacturerASUSTeK COMPUTER INC.

Motherboard ProductK31CD-K

VersionRev 1.xx

BIOS Version0604

Date4/6/2017

SMBIOS Version3.0

Secure BootOn

Operating System

Microsoft Windows 10 Home (64-bit)

Version1803

OS Build10.0.17134

Build Branchrs4_release

LocaleEnglish (United States)

Windows DirectoryC:\WINDOWS

System DirectoryC:\WINDOWS\system32

.NET Framework Versions2.0.50727.4927, 3.0.30729.4926, 3.5.30729.4926, 4.0.0.0, 4.7.03056

Default Internet BrowserInternet Explorer 11.345.17134.0

Installed Internet BrowsersMozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer 11.345.17134.0

Processor

Intel® Core™ i5-7400 CPU @ 3.00GHz

ManufacturerGenuineIntel

DescriptionIntel64 Family 6 Model 158 Stepping 9

Architecturex64

# of Cores4

# of Threads4

Processor Base Frequency3001 MHz

Current Voltage9.

Level 2 Cache1024 Kb

Level 3 Cache6144 Kb

Processor Id0x906E9

AvailabilityRunning at full power

Search support for 'Intel® Core™ i5-7400'

Chipset

Intel® 100 Series/C230 Series Chipset Family

Search support for 'Intel® 100 Series/C230 Series Chipset Family'

Graphics

NVIDIA GeForce GT 710

Adapter CompatibilityNVIDIA

Video ProcessorGeForce GT 710

Resolution1920 x 1080

Bits Per Pixel32

Number of Colors4294967296

Refresh Rate - Current59 Hz

Refresh Rate - Maximum75 Hz

Refresh Rate - Minimum50 Hz

Driver ProviderNVIDIA

Driver Version10.18.13.5921

Driver Date12/16/2015

Adapter DAC TypeIntegrated RAMDAC

Adapter RAM2.00 GB

AvailabilityRunning at full power

StatusThis device is working properly.

LocationPCI bus 1, device 0, function 0

Device IdPCI\VEN_10DE&DEV_128B&SUBSYS_732619DA&REV_A1\4&296EB0EF&0&0008

Intel® HD Graphics 630

A customized computer manufacturer driver is installed on your computer. The Intel Driver & Support Assistant is not able to update the driver. Installing a generic Intel driver instead of the customized computer manufacturer driver may cause technical issues. Contact ASUS or ASUSTek for the latest driver for your computer.

Device IdPCI\VEN_8086&DEV_5912&SUBSYS_18301043&REV_04

 

 

 

I have updated to the latest IME and the entire chipset, I have updated the graphics drivers also
I was using Majix 2016 movie edit pro but decided to buy the new one
The computer has an updated Geforce Graphics card in it with the latest drivers. All of my other software has been fine. I don't know what else to try. Any help appreciated. I knew my way around win 8 pretty good but win 10 I am new at.

Reid-Fox wrote on 1/15/2020, 11:24 PM

Note: I did install the one update for Movie edit pro but get the same error on startup I reinstalled it after updating everything but still the exact same error on startup. I havn't used the software yet. I did use the manufactuers driver update software to do the intel drivers.

emmrecs wrote on 1/16/2020, 4:20 AM

@Reid-Fox

Welcome to the Magix forums.

Did you notice that you had posted to a thread which is now rather old? Please do not resurrect old threads but rather start a new thread with the details of your question, computer spec., etc.

Thank you.

This thread will be closed.

Jeff
Forum Moderator

Win 10 Pro 64 bit, Intel i7 Quad Core 6700K @ 4GHz, 32 GB RAM, AMD Radeon R7 360 and Intel HD530 Graphics, MOTU 8-Pre f/w audio interface, VPX, MEP, Music Maker, Photo Story Deluxe, Photo Manager Deluxe, Xara 3D Maker 7, Reaper, Adobe Audition CS6 and CC, 2 x Canon HG10 cameras, 1 x Canon EOS 600D