Getting thrown out of Forum after posting a comment

Recycler wrote on 7/22/2017, 12:08 PM

(Sorry, I know I've seen mentions of this by others but I cannot remember where....)

Every time I make a comment to a post on the Forum I get logged out and find myself back at the Forum home page - and of course all my typing is lost. After I log back in and attempt the same thing again, it works and the post is saved. Even though I now make a copy of my text before attempting to post it, this is very tedious. Any idea how it can be avoided please? (Even the old Forum system, which had its idiosyncrasies, never used to do this.)

Thank you. - Mike -

Comments

Kami_1 wrote on 7/22/2017, 12:51 PM

This just happened to me. I thought I had hit the wrong button, but now that I read your message, I have to confirm the problem. Also, when I tried quoting your message, but then was sent back to the previous page. Kami

emmrecs wrote on 7/22/2017, 1:44 PM

This has happened to me too. Exceedingly annoying! Especially as it seems to "strike" quite randomly. (I wonder whether this post will be "lost" as soon as I press Comment?)

I will message the forum admin and ask advice.

Jeff

Edit: Message sent

Last changed by emmrecs on 7/22/2017, 1:51 PM, changed a total of 1 times.

Win 10 Pro 64 bit, Intel i7 Quad Core 6700K @ 4GHz, 32 GB RAM, AMD Radeon R7 360 and Intel HD530 Graphics, MOTU 8-Pre f/w audio interface, VPX, MEP, Music Maker, Photo Story Deluxe, Photo Manager Deluxe, Xara 3D Maker 7, Reaper, Adobe Audition CS6 and CC, 2 x Canon HG10 cameras, 1 x Canon EOS 600D

Kami_1 wrote on 7/23/2017, 12:00 PM

And now I have to sign in each time. It's not remembering me, even if I close the page and return 2 minutes later!

johnebaker wrote on 7/23/2017, 12:58 PM

Hi Kami

Your browser also has the remember the login information, if you told it not to remember the first time you logged into the forum then you need to reverse the decision, depending on which browser you are using, the method is different.

HTH

John EB

Lateral thinking can get things done!

VPX 12, MEP Premium 2020, and earlier versions 2015 and 2016, Music Maker Premium 2021 and Music Maker 2020.

Running Windows 10 2004 64bit on Intel i7-8700K 3.2 GHz, 16Gb RAM, 1Tb + 2 x 2Tb internal HDD + 60Gb internal SSD, + 6 x 2Tb ext HDDs, Sony FDR-AX53 Video camera, Contour HD 1080 and Sony HDR-AS30V Sports cams.

Kami_1 wrote on 7/23/2017, 1:34 PM

Hi Kami

Your browser also has the remember the login information, if you told it not to remember the first time you logged into the forum then you need to reverse the decision, depending on which browser you are using, the method is different.

HTH

John EB

I'd done that some time ago, and it was working till yesterday, when I got "kicked off" without my post going thru. I just checked through the security and privacy options on Firefox, and magix.com is on Allow wherever I see it, including sign-on/password.

emmrecs wrote on 7/24/2017, 4:08 AM

Yes, this is becoming a real problem.

I have just attempted to post a reply to a question. I checked before I started to write, and whilst I was writing that I was logged in; everything fine. Checked immediately before pressing the Comment button, still shown as logged in, pressed the button, immediately shown as not logged in and post was lost!!!

Not happy!

Jeff

Win 10 Pro 64 bit, Intel i7 Quad Core 6700K @ 4GHz, 32 GB RAM, AMD Radeon R7 360 and Intel HD530 Graphics, MOTU 8-Pre f/w audio interface, VPX, MEP, Music Maker, Photo Story Deluxe, Photo Manager Deluxe, Xara 3D Maker 7, Reaper, Adobe Audition CS6 and CC, 2 x Canon HG10 cameras, 1 x Canon EOS 600D

johnebaker wrote on 7/24/2017, 6:09 AM

Hi

I am not seeing this problem current time is 10:52 going to do some thing else then will be back . . . .

12:08 - posted comment

Lateral thinking can get things done!

VPX 12, MEP Premium 2020, and earlier versions 2015 and 2016, Music Maker Premium 2021 and Music Maker 2020.

Running Windows 10 2004 64bit on Intel i7-8700K 3.2 GHz, 16Gb RAM, 1Tb + 2 x 2Tb internal HDD + 60Gb internal SSD, + 6 x 2Tb ext HDDs, Sony FDR-AX53 Video camera, Contour HD 1080 and Sony HDR-AS30V Sports cams.

emmrecs wrote on 7/24/2017, 6:17 AM

Hi John.

Yes, it does seem to be very sporadic and random! I have a feeling, subject to necessary additional checking, that for me the problem occurs with my first posting of the day. In the case of the reply I refer to in my above message of today, 10:08, the failed post would have been exactly that and I have a feeling that exactly the same has occurred before today. All subsequent posts today have gone through without problem.

Jeff

Win 10 Pro 64 bit, Intel i7 Quad Core 6700K @ 4GHz, 32 GB RAM, AMD Radeon R7 360 and Intel HD530 Graphics, MOTU 8-Pre f/w audio interface, VPX, MEP, Music Maker, Photo Story Deluxe, Photo Manager Deluxe, Xara 3D Maker 7, Reaper, Adobe Audition CS6 and CC, 2 x Canon HG10 cameras, 1 x Canon EOS 600D

johnebaker wrote on 7/24/2017, 6:21 AM

Hi Kami, Jeff

Check that your session cookie is set correctly in your browser - for Firefox click the 3 bar icon top right, Options, Privacy, Remove individual cookies and browse to the Magix section and open it there you should see the following cookie:

The other Magix cookies have expiry dates in the future.

HTH

John EB

Lateral thinking can get things done!

VPX 12, MEP Premium 2020, and earlier versions 2015 and 2016, Music Maker Premium 2021 and Music Maker 2020.

Running Windows 10 2004 64bit on Intel i7-8700K 3.2 GHz, 16Gb RAM, 1Tb + 2 x 2Tb internal HDD + 60Gb internal SSD, + 6 x 2Tb ext HDDs, Sony FDR-AX53 Video camera, Contour HD 1080 and Sony HDR-AS30V Sports cams.

Recycler wrote on 7/24/2017, 6:22 AM

Testing Jeff's feeling...... This is my first post (and comment) of the day and I have checked I was and am logged in.

- Mike -

<edit> Hmmmm. That worked perfectly! </edit>

Kami_1 wrote on 7/24/2017, 11:40 AM

Jeff, Under Privacy--> History section, I have Accept cookies from sites --> Exceptions - Cookies, where I enter the website, then select *Allow*. (not Allow for Session.) Also, "Keep until:" - "they expire" is selected.

I looked under "Show Cookies," which shows every cookie for each website. I found the one in your s-shot. It also says Expires at end of session. Is there a way to change this?

(Firefox version 54.0.1)

PLEASE NOTE: This is the second time I'm entering this. When I first hit Comment -- after logging in -- I got a blank page. Good thing I made a copy before hitting Comment.

Kami

johnebaker wrote on 7/25/2017, 4:57 AM

Hi Kami

. . . . I found the one in your s-shot. It also says Expires at end of session. Is there a way to change this? . . . . .

Cookie cannot have there expiry dates changed, this is set by thee website visited and is what enables you to stay logged in as you browse from page to page in the forum.

As soon as you close the last open browser tab that was logged into the forum or move away from the forum in the last open tab, the browser sees you have ended the session and deletes the session cookie.

For example, you are logged into the forum and want to visit Google to look something up and then return to the forum - if you forget to open a new tab, to use for Google, the session cookie will be deleted. When you return to the forum you will have to log in again if the browser does not have the log in details stored for you.

I work in a different way when I am in the forum I have one tab open with the forum section I am in eg the Video section and answer posts in a separate tab so I never switch from the section page to a topic then back again.

I open a question with a right click and the Open in new tab option, because of the session cookie I am logged in on both tabs and closing just one does not log me out.

HTH

John EB

Lateral thinking can get things done!

VPX 12, MEP Premium 2020, and earlier versions 2015 and 2016, Music Maker Premium 2021 and Music Maker 2020.

Running Windows 10 2004 64bit on Intel i7-8700K 3.2 GHz, 16Gb RAM, 1Tb + 2 x 2Tb internal HDD + 60Gb internal SSD, + 6 x 2Tb ext HDDs, Sony FDR-AX53 Video camera, Contour HD 1080 and Sony HDR-AS30V Sports cams.

browj2 wrote on 7/25/2017, 8:09 AM

Rats, I just lost the post that I made; got logged out and the only thing left in the clipboard was the last sentence below. This has happened several times over the last couple of weeks, particularly with longer posts. I just thought that it was me.

There is definitely some erratic problem somewhere.

John C.B.

Desktop System - Windows 10 Home 1903; 16Gb RAM; i7 CPU 860@2.80Gz; ATI Radeon HD5770 w1GB; SSD 500GB, HD 2TB; others 1.5TB, 3TB, 500GB, 4TB, 5TB, 6TB; dual monitors - 27" main, 25" secondary; Casio WK-225 piano keyboard; M-Audio M-Track USB mixer; Notebook - Microsoft Surface Pro 4, i5, 8 GB RAM, 256 SSD, W10 Pro 1903

johnebaker wrote on 7/25/2017, 9:03 AM

Hi John CB

I would suggest you check the session cookie is valid for the next few days and see if you get logged out.

Which browser are you using?

Does it happen with an alternative browser?

Are you, as I detailed above, using multiple tabs/windows while in the forum?

John EB

Lateral thinking can get things done!

VPX 12, MEP Premium 2020, and earlier versions 2015 and 2016, Music Maker Premium 2021 and Music Maker 2020.

Running Windows 10 2004 64bit on Intel i7-8700K 3.2 GHz, 16Gb RAM, 1Tb + 2 x 2Tb internal HDD + 60Gb internal SSD, + 6 x 2Tb ext HDDs, Sony FDR-AX53 Video camera, Contour HD 1080 and Sony HDR-AS30V Sports cams.

browj2 wrote on 7/25/2017, 9:20 AM

Hi John EB,

The problem is with different machines, desktop, phone, tablet.

As well, trying to check the box to remember me; the box is not visible until logging in, then it is too late. I took to not logging in, trying to reply to a post and getting the full login screen in order to be able to check the box, with varied results.

I will check session cookie.

John C.B.

Desktop System - Windows 10 Home 1903; 16Gb RAM; i7 CPU 860@2.80Gz; ATI Radeon HD5770 w1GB; SSD 500GB, HD 2TB; others 1.5TB, 3TB, 500GB, 4TB, 5TB, 6TB; dual monitors - 27" main, 25" secondary; Casio WK-225 piano keyboard; M-Audio M-Track USB mixer; Notebook - Microsoft Surface Pro 4, i5, 8 GB RAM, 256 SSD, W10 Pro 1903

Kami_1 wrote on 7/25/2017, 12:48 PM

Hi Kami

. . . . I found the one in your s-shot. It also says Expires at end of session. Is there a way to change this? . . . . .

Cookie cannot have there expiry dates changed, this is set by thee website visited and is what enables you to stay logged in as you browse from page to page in the forum.

As soon as you close the last open browser tab that was logged into the forum or move away from the forum in the last open tab, the browser sees you have ended the session and deletes the session cookie.

<snip>

I open a question with a right click and the Open in new tab option, because of the session cookie I am logged in on both tabs and closing just one does not log me out.

HTH

John EB

I do that when reading messages. Is the session cookie something knew? For a long time, I didn't have to log in each time, even after several months.

Kami

johnebaker wrote on 7/25/2017, 5:10 PM

Hi Kami

. . . . Is the session cookie something knew? . . .

No, session cookies have been around as long as websites have.

HTH

John EB

 

 

Lateral thinking can get things done!

VPX 12, MEP Premium 2020, and earlier versions 2015 and 2016, Music Maker Premium 2021 and Music Maker 2020.

Running Windows 10 2004 64bit on Intel i7-8700K 3.2 GHz, 16Gb RAM, 1Tb + 2 x 2Tb internal HDD + 60Gb internal SSD, + 6 x 2Tb ext HDDs, Sony FDR-AX53 Video camera, Contour HD 1080 and Sony HDR-AS30V Sports cams.

Kami_1 wrote on 7/25/2017, 5:29 PM

Hi Kami

. . . . Is the session cookie something knew? . . .

No, session cookies have been around as long as websites have.

HTH

John EB

Then why would this problem have just started? 🙃😖

Kami

summer_220 wrote on 11/14/2017, 2:50 PM

Remember to save your information.

 

started?

Are you sure?

browj2 wrote on 11/14/2017, 3:39 PM

It's still happening. I lost a long message today and gave up.

John CB

John C.B.

Desktop System - Windows 10 Home 1903; 16Gb RAM; i7 CPU 860@2.80Gz; ATI Radeon HD5770 w1GB; SSD 500GB, HD 2TB; others 1.5TB, 3TB, 500GB, 4TB, 5TB, 6TB; dual monitors - 27" main, 25" secondary; Casio WK-225 piano keyboard; M-Audio M-Track USB mixer; Notebook - Microsoft Surface Pro 4, i5, 8 GB RAM, 256 SSD, W10 Pro 1903

chris-hammond7817 wrote on 3/16/2018, 1:26 PM

Afraid to say this issue has returned to me for the 2nd time ... NOT IMPRESSED

'Trespassers will be shot, Survivors will be shot AGAIN'

System 1) Win 7 Ult 64 bit, Intel i7 Quad Core 3770K @ 3.5GHz, 32 GB RAM, 250gb SSD, 4tb HDD. 750w PSU.

System 2) Win 7 Ult 64 bit, Intel i7 Quad Core 3770K @ 3.5GHz, 32 GB RAM, 250gb SSD, 4tb HDD. 750w PSU, AMD Radeon HD 7800 x2

System 3) Win 7 Home Pre Intel i5 Quad Core 3450K @ 3.1GHz, 8 GB RAM, 500gb HDD, 1tb HDD. 550w PSU NVidia GeForce GT620

 

emmrecs wrote on 3/16/2018, 2:36 PM

Yes, I'm afraid now that whenever I write a comment or a PM, before clicking to send it I always try to remember to select all and copy the text. Then, when the post almost inevitably disappears I can open a new comment box and paste the lost text.

Not ideal!

Jeff

Win 10 Pro 64 bit, Intel i7 Quad Core 6700K @ 4GHz, 32 GB RAM, AMD Radeon R7 360 and Intel HD530 Graphics, MOTU 8-Pre f/w audio interface, VPX, MEP, Music Maker, Photo Story Deluxe, Photo Manager Deluxe, Xara 3D Maker 7, Reaper, Adobe Audition CS6 and CC, 2 x Canon HG10 cameras, 1 x Canon EOS 600D

browj2 wrote on 3/16/2018, 5:12 PM

I think that another trick helps. I open second tab to the forum and log in. This seems to keep the first one logged in or logs it in. Between the two, copying before and a second log in, I have not lost a message for quite a while - only when I forget. It's still annoying.

John CB

John C.B.

Desktop System - Windows 10 Home 1903; 16Gb RAM; i7 CPU 860@2.80Gz; ATI Radeon HD5770 w1GB; SSD 500GB, HD 2TB; others 1.5TB, 3TB, 500GB, 4TB, 5TB, 6TB; dual monitors - 27" main, 25" secondary; Casio WK-225 piano keyboard; M-Audio M-Track USB mixer; Notebook - Microsoft Surface Pro 4, i5, 8 GB RAM, 256 SSD, W10 Pro 1903