MIDI Editor plays random notes during playback

Skoopa wrote on 3/1/2019, 3:33 AM

So I used MIDI rec to record a tune. Then I go into the MIDI Editor to adjust it/clean it up.
But during playback, random notes of the tune would start playing.
This happens almost every time I 'Stop' playback, It takes a few seconds then blasts random notes.

It also sometimes increases the loudness of notes in playback (the notes are normally the same volume as everything else, only sometimes randomly increasing volume)

These glitches really make the MIDI editor the biggest pain to use.

I hope someone can help, I really want this program to work well.

Comments

browj2 wrote on 3/1/2019, 12:44 PM

Hi,

This problem has been mentioned many times by users in this forum.

Magix is aware of the problem and is working on a solution. It seems to be quite complicated and may take quite a while to get it fixed.

John CB

John C.B.

Desktop System - Windows 10 Home 1903; 16Gb RAM; i7 CPU 860@2.80Gz; ATI Radeon HD5770 w1GB; SSD 500GB, HD 2TB; others 1.5TB, 3TB, 500GB, 4TB, 5TB, 6TB; dual monitors - 27" main, 25" secondary; Casio WK-225 piano keyboard; M-Audio M-Track USB mixer; Notebook - Microsoft Surface Pro 4, i5, 8 GB RAM, 256 SSD, W10 Pro 1903

robert-cacciatore wrote on 3/1/2019, 5:08 PM

@skoopa
It's quirky as you suggest ... at best. It will work but you must save every couple of minutes or you will lose a lot of MIDI editing work. Be aware the auto-backup feature seems to only work randomly. I'm also frustrated at the "lag" between playing a QWERTY keyboard note and sound response of the plug-in instruments, haven't tried an acctual MIDI keyoard yet but if Magix can't get direct entry to work I can't imagine MIDI input is going to be any better.

Music Maker Premium 2019 - Intel i5 PC with Windows 10, EVGA GeForce GTX 1060 6gB graphics.

Behringer U-phoria UMC404HD USB I/O (quirky with MMM)
Pro Tools Eleven Rack USB I/O (A+ with MMM)
AAS Strum (Guitar Sim) A+ with MMM
UVI Workstation (Keysuite Acoustic, Electric, Digital and Korg PS-3200) A+ MMM
SCALER A+ with MMM
SoundToys Little Alter Boy (pitch/formant shifting) - not working
AAS String Studio - testing
iZotope Neutron3, Ozone8, Nectar, RX7 (Elements versions) Trash2, Mobius Filter and DDDL- testing
UJAM Virtual Drummer 2, DOPE - testing
AIR Music Hybrid 3 Synth - testing
Sonible Proximity:EQ+ - testing
Glitchmachines Subvert - testing


 

Vincent-Allain wrote on 3/1/2019, 11:30 PM

I think the increased volume is a side effect of when the ghost notes plays on top on the same actual playing notes and instrument at the same time. But I know exactly what you mean...

brian-hill wrote on 3/4/2019, 9:33 PM

I have the same issue and it drives me bonkers. I submitted a ticket about three months ago (and I know countless others have as well). So here's hoping they can find that magic fix. Or should I say "Magix" fix.