"MPEG-4-Codec (MainConcept) Activation" Message...

j4ck_fl4sh_3k wrote on 10/10/2018, 4:49 PM

 

Why am i getting this message now, I've used magix movie edit pro and downloaded and installed the codex that its asking for, is this after the activation code I got when I first bought the product or is it now after more money. How do i find out the activation code I bought this software over a year ago.

anyone able to help.

Comments

emmrecs wrote on 10/11/2018, 4:47 AM

Hi.

The price for the Main Concept codec will be revealed if you click through the first option. It is NOT a part of the standard MEP installation.

Not sure where you are in the world but in the UK it costs about £5 and is a one-off one-time activation.

OTOH, this codec is now somewhat "old" and may not be needed for mp4 export, so it would be helpful if you explained exactly what you are doing and why you need it!

Jeff
Forum Moderator

Win 10 Pro 64 bit, Intel i7 Quad Core 6700K @ 4GHz, 32 GB RAM, AMD Radeon R7 360 and Intel HD530 Graphics, MOTU 8-Pre f/w audio interface, VPX, MEP, Music Maker, Photo Story Deluxe, Photo Manager Deluxe, Xara 3D Maker 7, Reaper, Adobe Audition CS6 and CC, 2 x Canon HG10 cameras, 1 x Canon EOS 600D

me_again wrote on 10/11/2018, 6:59 AM

Greetings,

I've never used the Main Concept MP4 codec so I can't comment on the activation method for it but I have, in the dim dark days when I had to buy for example an MP3 encoder upgrade in 2003 (honestly!), always had an email with the activation code. These codes have to be applied when anything "substantial" happens to the computer such as Windows upgrades or even a new hard drive or complete computer.

Sorry, rambled a bit there.

It could be that you have to "switch on" the codec. Look at https://www.magix.info/us/forum/mainconcept-codec--1097117/ and see if that helps, otherwise surely you just have to log into the Magix account you used to register the program and codec initially.

Not really helpful I know - AndyW

"I started life with nothing and still have most of it left."

Intel Core i7 2600K 3.4Ghz, No onboard Intel video, Nvidia GeForce GTX 750ti driver updated monthly, 16Gb ram, System drive 500Gb NTFS, dedicated video/audio drive 500Gb NTFS, USB3 expansion drive 1.5Tb (original archives), Sound chip onboard Realtek, Windows 10 (whatever version is current)

j4ck_fl4sh_3k wrote on 10/11/2018, 2:37 PM

Hello guys, thank you both for your replys. I've just started using MMEP again to upload vids to youtube. Your right that I don't need the codec and have been uploading, Its just odd that I did have the codec and now I do not. Whats the deal. Anyway, I'm good my end, if asked for anymore money thou I'm changing software, I don't like have things taken away after already paying. cheers anyways.

wongck wrote on 10/11/2018, 5:55 PM

Some members of the forums mentioned that some features have removed with various auto updates, however it does not seems to affect me much. May be I am a novice user and do not need such powerful features.

Casual home video editing just for FUN since MEP 5.5.4.1 (2006??)

  • MEP 17.0.3.177 & unused Vegas Pro 15
  • Win10 1903 i7-4770 3.4GHz, 32GB, 512GB Nvme, 4TB HDD, Nvidia GTX1070 (26.21.14.3160) & an old DVD writer
  • Amateur video equipment: Sony HDR-CX675, JVC GZ-MG330