Solo doesn't mute other channels

Joezoot wrote on 10/9/2019, 3:46 AM

Hi,

I recently updated to Samplitude Pro X4. When I click "Solo" on a track it doesn't completely mute the other tracks, it just lowers the volume of them a little. I'm guessing this is in settings somewhere, but I haven't been able to find it. I tried changing the "Global solo modes" on the master fader (since search showed me a post about that working) but that didn't help. What is Solo "supposed to" be set to if I right-click the S-button?

Thanks!
Mikael

Comments

emmrecs wrote on 10/9/2019, 6:59 AM

@Joezoot

Since your question refers to Samplitude Pro X4 I wonder whether you would be best advised to register at and repost to the dedicated Samplitude forum here?

HTH

Jeff
Forum Moderator

Win 10 Pro 64 bit, Intel i7 Quad Core 6700K @ 4GHz, 32 GB RAM, AMD Radeon R7 360 and Intel HD530 Graphics, MOTU 8-Pre f/w audio interface, VPX, MEP, Music Maker, Photo Story Deluxe, Photo Manager Deluxe, Xara 3D Maker 7, Reaper, Adobe Audition CS6 and CC, 2 x Canon HG10 cameras, 1 x Canon EOS 600D

Joezoot wrote on 10/9/2019, 7:25 AM

Thank you! I appear to be a member there as well, but I didn't remember. However, I found the sollution through the Help index. Open the mixer, in the bottom right corner click under Solo / Monitor so it turns from AFL to PFL and right-click under that button and check "Solo bus inactiv / Solo inplace".

emmrecs wrote on 10/9/2019, 9:33 AM

@Joezoot

Glad to hear the problem is resolved. Thanks for the update.

Jeff

Win 10 Pro 64 bit, Intel i7 Quad Core 6700K @ 4GHz, 32 GB RAM, AMD Radeon R7 360 and Intel HD530 Graphics, MOTU 8-Pre f/w audio interface, VPX, MEP, Music Maker, Photo Story Deluxe, Photo Manager Deluxe, Xara 3D Maker 7, Reaper, Adobe Audition CS6 and CC, 2 x Canon HG10 cameras, 1 x Canon EOS 600D