Renew the Update Service

sams3d wrote on 2/8/2020, 5:54 AM

I have Web Designer Premium 16, and I got a new pc, I deactivated Web Designer Premium 16 on old pc and activated on new pc....all works, however, I keep getting the Renew the Update Service to install the latest version of the Update Service for my software....I click Start Installation, but nothing happens and I keep getting this request to Renew everytime I open Web Designer, is it not updating, why do I keep getting this message?

Windows 10 Pro is my OS

Comments

dond10 wrote on 2/8/2020, 9:26 AM

Hi sams3d. I'm having the same problem, been ongoing for a couple of weeks.

 

Dond

johnebaker wrote on 2/8/2020, 10:28 AM

@sams3d, @dond10

Hi

Try running the program in Administrator mode - right click the shortcut and select Properties, Compatibility tab, Run this program as an administrator then OK.

If that does not work and you are using Windows Defender as you antivirus program then try:

  1. Open Windows Security, and click on Virus & threat protection
  2. Click Manage ransomware protection link under the Ransomware protection section
  3. Turn off Controlled folder access .
  4. Click on Yes if prompted to approve.
  5. Close Windows Defender and run the program.

You can turn the Protected folder option on again if you wish, in my experience it is more of a pain then help.

HTH

John EB

VPX 15, Movie Studio 2024, 2023, and earlier versions 2015 and 2016, Music Maker Premium 2024.

PC - running Windows 11 23H2 Professional 64bit on Intel i7-8700K 3.2 GHz, 16GB RAM, RTX 2060 6GB 192-bit GDDR6, 1 x 1Tb Sabrent NVME SSD (OS and programs), 2 x 4TB HDD (Data) internal HDD + 1TB internal SSD (Work disc), + 6 ext backup HDDs.

Laptop - Lenovo Legion 5i Phantom - running Windows 11 23H2 on Intel Core i7-10750H, 16GB DDR4-SDRAM, 512GB SSD, 43.9 cm screen Full HD 1920 x 1080, Intel UHD 630 iGPU and NVIDIA GeForce RTX 2060 (6GB GDDR6)

Sony FDR-AX53e Video camera, DJI Osmo Action 3 and Sony HDR-AS30V Sports cams.

browj2 wrote on 2/8/2020, 11:12 AM

@sams3d @johnebaker @dond10

Hi,

It seems that this may be a Xara/Magix problem. Other have noted the same problem on the Xara TalkGraphics forum.

https://www.talkgraphics.com/showthread.php?82967-Web-Designer-16-Renew-Update-Service

You may want to open a ticket with Magix and point them to the threads. Their solution to reinstall is not a solution at all.

John CB

John C.B.

VideoPro X(16); Movie Studio 2024 Platinum; MM2024 with MM2023 Premium Edition; Samplitude Pro X8 Suite; see About me for more.

Desktop System - Windows 10 Pro 22H2; MB ROG STRIX B560-A Gaming WiFi; Graphics Card Zotac Gaming NVIDIA GeForce RTX-3060, PS; Power supply EVGA 750W; Intel Core i7-10700K @ 3.80GHz (UHD Graphics 630); RAM 32 GB; OS on Kingston SSD 1TB; secondary WD 2TB; others 1.5TB, 3TB, 500GB, 4TB, 5TB, 6TB, 8TB; three monitors - HP 25" main, LG 4K 27" second, HP 27" third; Casio WK-225 piano keyboard; M-Audio M-Track USB mixer.

Notebook - Microsoft Surface Pro 4, i5-6300U, 8 GB RAM, 256 SSD, W10 Pro 20H2.

YouTube Channel: @JCBrownVideos

sams3d wrote on 2/8/2020, 1:18 PM

Well, I already run program as administrator and have already told the virus control folder to give access, so there should be no issues, but I still get it, looks like it just does not want to install....also I have to upgrade my service in like 2 days and I am worried it won’t work. I did go to talkgraphics and us many are talking about it there.

 

sams3d wrote on 2/9/2020, 7:01 AM

I just put in a support ticket, hope to fix soon before my upgrade expires.

 

Erik-Skogstad wrote on 2/9/2020, 9:10 AM

Hi - This message is popping up every time I start Web Designer

When starting it nothing happens. Solutions ??

-E

browj2 wrote on 2/9/2020, 12:16 PM

@Erik-Skogstad

I have had this pop up, installed it and it never came back. But I have Xara DPX, not Web Designer. It may be a problem with WD only if it keeps coming back after accepting it. Raise a ticket.

John CB

John C.B.

VideoPro X(16); Movie Studio 2024 Platinum; MM2024 with MM2023 Premium Edition; Samplitude Pro X8 Suite; see About me for more.

Desktop System - Windows 10 Pro 22H2; MB ROG STRIX B560-A Gaming WiFi; Graphics Card Zotac Gaming NVIDIA GeForce RTX-3060, PS; Power supply EVGA 750W; Intel Core i7-10700K @ 3.80GHz (UHD Graphics 630); RAM 32 GB; OS on Kingston SSD 1TB; secondary WD 2TB; others 1.5TB, 3TB, 500GB, 4TB, 5TB, 6TB, 8TB; three monitors - HP 25" main, LG 4K 27" second, HP 27" third; Casio WK-225 piano keyboard; M-Audio M-Track USB mixer.

Notebook - Microsoft Surface Pro 4, i5-6300U, 8 GB RAM, 256 SSD, W10 Pro 20H2.

YouTube Channel: @JCBrownVideos

Erik-Skogstad wrote on 2/9/2020, 4:13 PM

Thanks John - It just started some weeks ago. Have checked the Roaming>UpdateService folder to rename the UpdateService.ini. Didn't work. It seems that every start of Web Designer UpdateService.ini is renewed. Will believe that there is a module in Designer starting ab. 10 secs after Designer is loaded.

My version is Xara Web Designer Premium 16.3.0.57723  DL x64 Oct 25 2019.

It seems that I'm not alone having this popup. I might raise a ticket.

-E

 

Erik-Skogstad wrote on 2/10/2020, 3:55 AM

FYI

Hi John - made some digging and found the app. Very good hidden.
  <C:\Users\xxxxxxx\AppData\Local\Temp\MAGIX\UPS\2698B13D-9465-46C6-BE69-3CF9C347A21E\Update_Service_5.7.31.74.exe>

Note : the last sub folder change Id every new date/time you enter the Designer.

Prepared Bitdefender to accept the last folder in case of changes in Registry.

Ran twice - as Normal and as Administrator. Both sessions ended up with this :

I think the next step is to send a ticket.

-E

sams3d wrote on 2/10/2020, 5:54 AM

Hi Again, I did the same thing, tried to run .exe from AppData\Local\Temp....and found 3 folders with the .exe Update Service, same version and I got the same pop up message and nothing happened. Funny thing though that is not my version of WebDesigner, I have this: Xara Web Designer Premium 16.3.0.57723  DL x64 Oct 25 2019

browj2 wrote on 2/10/2020, 12:30 PM

See this message from Xara on TalkGraphics.

John C.B.

VideoPro X(16); Movie Studio 2024 Platinum; MM2024 with MM2023 Premium Edition; Samplitude Pro X8 Suite; see About me for more.

Desktop System - Windows 10 Pro 22H2; MB ROG STRIX B560-A Gaming WiFi; Graphics Card Zotac Gaming NVIDIA GeForce RTX-3060, PS; Power supply EVGA 750W; Intel Core i7-10700K @ 3.80GHz (UHD Graphics 630); RAM 32 GB; OS on Kingston SSD 1TB; secondary WD 2TB; others 1.5TB, 3TB, 500GB, 4TB, 5TB, 6TB, 8TB; three monitors - HP 25" main, LG 4K 27" second, HP 27" third; Casio WK-225 piano keyboard; M-Audio M-Track USB mixer.

Notebook - Microsoft Surface Pro 4, i5-6300U, 8 GB RAM, 256 SSD, W10 Pro 20H2.

YouTube Channel: @JCBrownVideos

sams3d wrote on 2/10/2020, 3:04 PM

Not really sure what they are saying, what exactly am I suppose to do with this .exe?

 

Erik-Skogstad wrote on 2/16/2020, 8:57 AM

Hi all - received answer from Xara concerning the above msgs.

Update the Service app. This is the link to download the fix :

<https://my.hidrive.com/share/4-m-ubk9sh#$/>.

Xara's installation guide :

"Unzip the compressed folder to get the files we need. 

On your computer navigate to Web Designer Premium (typically stored on your C: drive) version 16. Open the program files and insert the 3 unzipped Service files.  

Reboot your computer and start your Web Designer Premium again."

NOTE : My installation is accordingly except that the FIX claims access to 7 DLL-files which is stored in a different folder one level deeper - in USB sub folder. You have to check this !

Qt5WinExtrasMx64Qt57.dll, Qt5WidgetsMx64Qt57.dll, Qt5WebEngineWidgetsMx64Qt57.dll, Qt5WebChannelMx64Qt57.dll, Qt5NetworkMx64Qt57.dll, Qt5GuiMx64Qt57.dll, Qt5CoreMx64Qt57.dll

I copied the 3 files to the same folder and started <Service_rel_u_x64_vc12.exe> directly.

Havn't seen any pop up since then.

-E

 

sams3d wrote on 2/17/2020, 8:03 AM

I was sent 3 files about a week ago, they told me to put the files in my temp folder for Magix? That did not work, however I just tried your way and put them in the program files USB folder and tried to run the exe, but nothing happened, however I rebooted started Web Designer and no pop ups....so I hope this holds. Thanks....they must have sent me the wrong files cause they do not match yours.

JohnR_2020 wrote on 3/8/2020, 11:43 AM

Hi all - received answer from Xara concerning the above msgs.

Update the Service app. This is the link to download the fix :

<https://my.hidrive.com/share/4-m-ubk9sh#$/>.

Xara's installation guide :

"Unzip the compressed folder to get the files we need. 

On your computer navigate to Web Designer Premium (typically stored on your C: drive) version 16. Open the program files and insert the 3 unzipped Service files.  

Reboot your computer and start your Web Designer Premium again."

NOTE : My installation is accordingly except that the FIX claims access to 7 DLL-files which is stored in a different folder one level deeper - in USB sub folder. You have to check this !

Qt5WinExtrasMx64Qt57.dll, Qt5WidgetsMx64Qt57.dll, Qt5WebEngineWidgetsMx64Qt57.dll, Qt5WebChannelMx64Qt57.dll, Qt5NetworkMx64Qt57.dll, Qt5GuiMx64Qt57.dll, Qt5CoreMx64Qt57.dll

I copied the 3 files to the same folder and started <Service_rel_u_x64_vc12.exe> directly.

Havn't seen any pop up since then.

-E

 

Hi, I have been having this same problem for a few weeks now (possibly from when I carried out a system restore for an unrelated problem I was having) and have just came across this page.

Having read through all the posts and scrutinised the details in this one by Erik-Skogstad, I subsequently noticed that the three files in the downloaded zip file already exist with the same filenames in the location Windows (C:) > Program Files > Xara > Xara Web Designer Premium > 16 > UPS folder but of a slightly different size, and in my case two of these were dated October 25th and one September 10th 2019.

I decided to copy these three existing files into another location for safekeeping, just in case I wanted to restore them back to the UPS folder, and then overwrote the three in the UPS folder with the three newer ones from the zip file.

I then restarted the Xara Web Designer Program (no reboot was necessary) and I am no longer getting the pop-up message. Everything seems to be working OK as well....so far. 👍

Kitster wrote on 3/15/2020, 2:35 PM

Hi all - received answer from Xara concerning the above msgs.

Update the Service app. This is the link to download the fix :

<https://my.hidrive.com/share/4-m-ubk9sh#$/>

The Share Link is no longer working!

johnebaker wrote on 3/15/2020, 3:17 PM

@Kitster

Hi and welcome to the forum.

Please do not hijack another members topic, your issue has nothing to do with this topic which is about the Update Service.

Please read the Community Rules - link is at the bottom of every forum page.

Also read this topic and then create a new topic giving details of your computer system, program version and the Share issue you are having, in particular which share option you are selecting and any error messages you are getting.

I will hide your comment in this topic.

John EB
Forum Moderator

Last changed by johnebaker on 3/15/2020, 5:52 PM, changed a total of 2 times.

VPX 15, Movie Studio 2024, 2023, and earlier versions 2015 and 2016, Music Maker Premium 2024.

PC - running Windows 11 23H2 Professional 64bit on Intel i7-8700K 3.2 GHz, 16GB RAM, RTX 2060 6GB 192-bit GDDR6, 1 x 1Tb Sabrent NVME SSD (OS and programs), 2 x 4TB HDD (Data) internal HDD + 1TB internal SSD (Work disc), + 6 ext backup HDDs.

Laptop - Lenovo Legion 5i Phantom - running Windows 11 23H2 on Intel Core i7-10750H, 16GB DDR4-SDRAM, 512GB SSD, 43.9 cm screen Full HD 1920 x 1080, Intel UHD 630 iGPU and NVIDIA GeForce RTX 2060 (6GB GDDR6)

Sony FDR-AX53e Video camera, DJI Osmo Action 3 and Sony HDR-AS30V Sports cams.

Kitster wrote on 3/15/2020, 4:15 PM

My apologies but this was the topic I was looking for answers in. I first read ALL the posts, then saw the share link to the supposed solution, then tried the link and it was expired. I thought I was letting everyone know in the previous posts that the share link was Expired. I did not realize I was hijacking anything. I was trying to help. It seems rare as I read on. Again, pardon my ignorance. And I meant the solution seems rare!

johnebaker wrote on 3/15/2020, 5:51 PM

@Kitster

My apologies I thought you were referring to something else.

I have opened your post again.

Thank you for the update

John EB

VPX 15, Movie Studio 2024, 2023, and earlier versions 2015 and 2016, Music Maker Premium 2024.

PC - running Windows 11 23H2 Professional 64bit on Intel i7-8700K 3.2 GHz, 16GB RAM, RTX 2060 6GB 192-bit GDDR6, 1 x 1Tb Sabrent NVME SSD (OS and programs), 2 x 4TB HDD (Data) internal HDD + 1TB internal SSD (Work disc), + 6 ext backup HDDs.

Laptop - Lenovo Legion 5i Phantom - running Windows 11 23H2 on Intel Core i7-10750H, 16GB DDR4-SDRAM, 512GB SSD, 43.9 cm screen Full HD 1920 x 1080, Intel UHD 630 iGPU and NVIDIA GeForce RTX 2060 (6GB GDDR6)

Sony FDR-AX53e Video camera, DJI Osmo Action 3 and Sony HDR-AS30V Sports cams.