VPX11 Patch 17.0.3.55

Comments

browj2 wrote on 11/27/2019, 12:58 PM

@johnebaker

I just rebooted my desktop, and lo and behold, great tidings of Christmas joy appeared in the form of everything being back under the Audio and Templates tabs.

Hmm. Something is strange with the forum. I can't upload an image. I'll do it with my desktop.

Here it is:

I'll reboot my laptop to see what happens with the previous version.

EDIT: Laptop rebooted. No change with the old version; still indicating that I have to download the stuff that I had before. So, without updating, Magix managed to mess up the stuff previously purchased through the Store and installed.

Interestingly, Magix is offering VPX for the full price of 399USD. Far too expensive for what this program does compared to the competition, and far, far too expensive with the long list of old and new unresolved bugs. Magix is offering Vegas 17 Pro Suite for the same price.

John CB

Last changed by browj2 on 11/27/2019, 1:18 PM, changed a total of 2 times.

John C.B.

Desktop System - Windows 10 Home 1903; 16Gb RAM; i7 CPU 860@2.80Gz; ATI Radeon HD5770 w1GB; SSD 500GB, HD 2TB; others 1.5TB, 3TB, 500GB, 4TB, 5TB, 6TB; dual monitors - 27" main, 25" secondary; Casio WK-225 piano keyboard; M-Audio M-Track USB mixer; Notebook - Microsoft Surface Pro 4, i5, 8 GB RAM, 256 SSD, W10 Pro 1903

johnebaker wrote on 11/27/2019, 2:19 PM

@browj2

Hi John

Looks like there may have been an issue with the Store servers - mine are back too.

John EB

 

Lateral thinking can get things done!

VPX, MEP Premium, MEP 2016, and earlier versions, Music Maker Premium, Music Maker 2016, 2015.

Running Windows 10 64bit on Intel i7-8700K 3.2 GHz, 16Gb RAM, 1Tb + 2 x 2Tb internal HDD + 60Gb internal SSD, + 6 x 2Tb ext HDDs, Sony FDR-AX53 Video camera, Contour HD 1080 and Sony HDR-AS30V Sports cams.

browj2 wrote on 11/27/2019, 4:08 PM

@johnebaker

Ok, it seems that the Store and the downloaded stuff is back to normal, at least for you and me.

John CB

Last changed by browj2 on 11/27/2019, 4:09 PM, changed a total of 1 times.

John C.B.

Desktop System - Windows 10 Home 1903; 16Gb RAM; i7 CPU 860@2.80Gz; ATI Radeon HD5770 w1GB; SSD 500GB, HD 2TB; others 1.5TB, 3TB, 500GB, 4TB, 5TB, 6TB; dual monitors - 27" main, 25" secondary; Casio WK-225 piano keyboard; M-Audio M-Track USB mixer; Notebook - Microsoft Surface Pro 4, i5, 8 GB RAM, 256 SSD, W10 Pro 1903

emisiu wrote on 11/28/2019, 2:26 AM

Me too.
Only this color space problem remains unsolved.

Gnther-Hofmann wrote on 11/28/2019, 5:09 AM

Die neue Version ist sehr schnell (das Beste bis jetzt), läuft mit den Dingen die ich brauche absolut perfekt und stabil. Es ist ein Traum damit zu arbeiten, so habe ich das immer schon gern gehabt. Gratuliere den Programmierern für das Meisterwerk.

Bei mir fehlen die gekauften Audioinhalte, in einem aktuellen Projekt werden diese aber verwendet und funktionieren!!

Es fehlen nur die Icons im Audio-Tab. Wird Magix schon reparieren.

Danke für die vielen Verbesserungen!!

browj2 wrote on 11/28/2019, 7:31 AM

@Gnther-Hofmann

While I agree with you that VPX is a great program, it has a long list of annoying bugs, a few of which are quite serious and some which Magix should have easily corrected but have not. More bugs have been introduced in this new version.

Please see the list of bugs in the link at the bottom of my initial post.

@johnebaker @Scenestealer @emmrecs @wabu

Gentlemen,

It seems that Magix is totally ignoring the bug list. Without your help, none of the items on the list will be corrected. Could you please raise H with Magix? I am totally discouraged and frustrated.

The most important one for me is the Xara interface problem. It has been one and a half years since this has worked properly.

Next is the Object Trimmer.

Next is the rest of the bugs.

Thanks,

John CB

John C.B.

Desktop System - Windows 10 Home 1903; 16Gb RAM; i7 CPU 860@2.80Gz; ATI Radeon HD5770 w1GB; SSD 500GB, HD 2TB; others 1.5TB, 3TB, 500GB, 4TB, 5TB, 6TB; dual monitors - 27" main, 25" secondary; Casio WK-225 piano keyboard; M-Audio M-Track USB mixer; Notebook - Microsoft Surface Pro 4, i5, 8 GB RAM, 256 SSD, W10 Pro 1903

emmrecs wrote on 11/28/2019, 8:41 AM

@browj2

Hi John.

Thanks for the "request" re "raising H" with Magix. Speaking personally, I will certainly raise @ralftaro's "awareness" of this thread!

Can you, and @johnebaker confirm that the Audio tab is now working correctly for you and showing content? I ask, because it certainly isn't for me! All I see is an "offer" to download "Free Sounds - Sound Effects Vol 2", but clicking the "Download" button does exactly nothing! (The Store tab seems to be functioning properly for me, so far as I can tell!)

Jeff

Win 10 Pro 64 bit, Intel i7 Quad Core 6700K @ 4GHz, 32 GB RAM, AMD Radeon R7 360 and Intel HD530 Graphics, MOTU 8-Pre f/w audio interface, VPX, MEP, Music Maker, Photo Story Deluxe, Photo Manager Deluxe, Xara 3D Maker 7, Reaper, Adobe Audition CS6 and CC, 2 x Canon HG10 cameras, 1 x Canon EOS 600D

browj2 wrote on 11/28/2019, 12:58 PM

@emmrecs @johnebaker

A new day, a new problem. Today, Audio is empty except for 6 free songs. If the arrow beside Song collections is pointing to the right, click on it to see if you have the free songs, at least. We're back to where we were yesterday.

I checked on the last version computer, and my songs and sound effects are there (except for the Free Songs which I probably did not go and get).

About the Xara bug, I just checked PhotoStory 2019 and it has XAR's on the import tab (these were removed from VPX), so I imported a couple of them. These open Xara in animation mode. I created a little more animation for each, text in one case, a star in the other. Back on the timeline, they looked fine. Saved, exited, restarted, and the first Xar object was now empty, but not the second one. Saved, exited, restarted, and the second Xar object was now empty as well. So this problem goes across the nle's, VPX, MEP and PhotoStory. I raised this issue with Xara and they had never heard of the problem but checked with Magix. Their conclusion was that it was a Magix problem.

John CB

Last changed by browj2 on 11/28/2019, 12:58 PM, changed a total of 1 times.

John C.B.

Desktop System - Windows 10 Home 1903; 16Gb RAM; i7 CPU 860@2.80Gz; ATI Radeon HD5770 w1GB; SSD 500GB, HD 2TB; others 1.5TB, 3TB, 500GB, 4TB, 5TB, 6TB; dual monitors - 27" main, 25" secondary; Casio WK-225 piano keyboard; M-Audio M-Track USB mixer; Notebook - Microsoft Surface Pro 4, i5, 8 GB RAM, 256 SSD, W10 Pro 1903

johnebaker wrote on 11/28/2019, 2:42 PM

@browj2

HI John

My VPX was completely empty 5 minutes ago and has suddenly repopulated - not even the free songs and sound effects were there - MEP is/was fine.

John EB

 

Lateral thinking can get things done!

VPX, MEP Premium, MEP 2016, and earlier versions, Music Maker Premium, Music Maker 2016, 2015.

Running Windows 10 64bit on Intel i7-8700K 3.2 GHz, 16Gb RAM, 1Tb + 2 x 2Tb internal HDD + 60Gb internal SSD, + 6 x 2Tb ext HDDs, Sony FDR-AX53 Video camera, Contour HD 1080 and Sony HDR-AS30V Sports cams.

emmrecs wrote on 11/29/2019, 4:45 AM

@browj2 @johnebaker @emisiu

There is clearly something seriously amiss with this latest patch (just to add to the list of bugs already noted by John CB).

As I noted yesterday, nothing appeared for me in the Audio tab, and then suddenly, just after I had posted, behold it was populated! Opened the app this morning and the Audio tab is once again empty, apart from that non-functioning Download I mentioned yesterday! (I saw John EB's comment about the tab populating some few minutes after opening, but for me, the app has been open now for about 15 minutes, and no change.)

I have sent a message to Magix staff, drawing attention to this thread, and asking for "urgent action/feedback"!

Jeff

Last changed by emmrecs on 11/29/2019, 4:46 AM, changed a total of 1 times.

Win 10 Pro 64 bit, Intel i7 Quad Core 6700K @ 4GHz, 32 GB RAM, AMD Radeon R7 360 and Intel HD530 Graphics, MOTU 8-Pre f/w audio interface, VPX, MEP, Music Maker, Photo Story Deluxe, Photo Manager Deluxe, Xara 3D Maker 7, Reaper, Adobe Audition CS6 and CC, 2 x Canon HG10 cameras, 1 x Canon EOS 600D

Scenestealer wrote on 11/29/2019, 4:57 AM

Hi All

The opinion of the guys in the German forum is that the program is slow to load at the start or does not load completely.

Peter

System Specs: Intel 6th Gen i7 6700K 4Ghz O.C.4.6GHz, Asus Z170 Pro Gaming MoBo, 16GB DDR4 2133Mhz RAM, Samsung 850 EVO 512GB SSD system disc WD Black 4TB HDD Video Storage, Nvidia GTX1060 OC 6GB, Win10 Pro 1903, MEP2016, 2020 Premium and prior, VPX7, VPX11. Microsoft Surface Pro3 i5 4300U 1.9GHz Max 2.6Ghz, HDGraphics 4400, 4GB Ram 128GB SSD + 64GB Strontium Micro SD card, Win 10Pro 1903, MEP2015 Premium.

browj2 wrote on 11/29/2019, 8:12 AM

Hi All,

The Store takes about 30-60 seconds (much more on my nonupdated version on my laptop) to populate itself with the icons. No songs under the Audio tab today except for the 6 free ones.

Interestingly, I have 95,457 items (1.12 GB) under:

B:\Documents\MAGIX\Video Pro X\ShopManager_Video_Pro_X11\FileCache

183 of them look like this:

Under the Templates tab, I should have a lot of things that were installed with the Ultimate Travel Package. I only see Intro Outro: Road Trip, Flight, Cruise, Camper Holidays, that I presume relate to this package. There were a lot of items under Image objects, nothing now relating to the Travel Package. I only see the Download button for Ultimate Travel Package under Themepacks.

Terrible mess!

John CB

 

Last changed by browj2 on 11/29/2019, 8:16 AM, changed a total of 1 times.

John C.B.

Desktop System - Windows 10 Home 1903; 16Gb RAM; i7 CPU 860@2.80Gz; ATI Radeon HD5770 w1GB; SSD 500GB, HD 2TB; others 1.5TB, 3TB, 500GB, 4TB, 5TB, 6TB; dual monitors - 27" main, 25" secondary; Casio WK-225 piano keyboard; M-Audio M-Track USB mixer; Notebook - Microsoft Surface Pro 4, i5, 8 GB RAM, 256 SSD, W10 Pro 1903

johnebaker wrote on 11/29/2019, 9:00 AM

@browj2

Hi John

I have tried deleting all files in the above cache - ~ 46000 of them, started VPX opened the store and the cache was repopulated, however only 3936 files and only 3 copies of your 183 images above.

This morning Audio tab would not populate at all, left all morning no change ~ 4hrs.

Restarted VPX after deleting cache files - Audio tab populated in ~10 seconds.

. . . . nonupdated version on my laptop . . . .

Try emptying your cache to see if Audio tab repopulates quicker.

I wonder, because there are so many duplicate images in the cache, if the Store is downloading them again and again.

Added: the issue seems to be related to having a network connection - if I disabled my Internet the Audio tab does not populate, re-enable and restart VPX populates in 7 seconds.

John EB

 

Last changed by johnebaker on 11/29/2019, 9:05 AM, changed a total of 1 times.

Lateral thinking can get things done!

VPX, MEP Premium, MEP 2016, and earlier versions, Music Maker Premium, Music Maker 2016, 2015.

Running Windows 10 64bit on Intel i7-8700K 3.2 GHz, 16Gb RAM, 1Tb + 2 x 2Tb internal HDD + 60Gb internal SSD, + 6 x 2Tb ext HDDs, Sony FDR-AX53 Video camera, Contour HD 1080 and Sony HDR-AS30V Sports cams.

browj2 wrote on 11/29/2019, 9:40 AM

@johnebaker

Hi John,

I restarted VPX and both Templates and Audio were correctly populated.

I did not delete the files from the cache. Will do so later.

I purchased some of the templates that are on sale at 70% off.

John CB

John C.B.

Desktop System - Windows 10 Home 1903; 16Gb RAM; i7 CPU 860@2.80Gz; ATI Radeon HD5770 w1GB; SSD 500GB, HD 2TB; others 1.5TB, 3TB, 500GB, 4TB, 5TB, 6TB; dual monitors - 27" main, 25" secondary; Casio WK-225 piano keyboard; M-Audio M-Track USB mixer; Notebook - Microsoft Surface Pro 4, i5, 8 GB RAM, 256 SSD, W10 Pro 1903

emmrecs wrote on 11/29/2019, 11:17 AM

@johnebaker @browj2

Just reopened VPX, with internet connection operational, nothing in Audio tab! Store seems to populate normally.

Win 10 Pro 64 bit, Intel i7 Quad Core 6700K @ 4GHz, 32 GB RAM, AMD Radeon R7 360 and Intel HD530 Graphics, MOTU 8-Pre f/w audio interface, VPX, MEP, Music Maker, Photo Story Deluxe, Photo Manager Deluxe, Xara 3D Maker 7, Reaper, Adobe Audition CS6 and CC, 2 x Canon HG10 cameras, 1 x Canon EOS 600D

johnebaker wrote on 11/29/2019, 11:51 AM

@browj2, @emmrecs

Hi

Started VPX - same as result as Jeff, VPX not populating Audio tab.

From my previous post regarding the file cache. . . . if the Store is downloading them again and again . . . .

It appears to be so - the Store populates as normal however another 1287 files have been added to the cache, using John' 182 images as reference I now have 4, 1 up from the last session earlier.

Added: - Audio tab populated while typing the comment above ~ 2 mins.

HTH

John EB

Last changed by johnebaker on 11/29/2019, 11:53 AM, changed a total of 1 times.

Lateral thinking can get things done!

VPX, MEP Premium, MEP 2016, and earlier versions, Music Maker Premium, Music Maker 2016, 2015.

Running Windows 10 64bit on Intel i7-8700K 3.2 GHz, 16Gb RAM, 1Tb + 2 x 2Tb internal HDD + 60Gb internal SSD, + 6 x 2Tb ext HDDs, Sony FDR-AX53 Video camera, Contour HD 1080 and Sony HDR-AS30V Sports cams.

CubeAce wrote on 11/30/2019, 2:06 AM

@browj2@browj2 @Scenestealer @emmrecs @emisiu

Hi Guys.

I don't have VPX but can I make one observation.

MEPs Network Sync

Once opened will remain open after you close MEP and I assume does the same with VPX.

If MAGIXs Network Sync is open I can't upload images to this site.

I can't get some portion of my Virgins TV GO app to work. (Can't view some of the networks channels on my PC)

It Crashes and freezes WinAmp if I try to put visualisations in full screen mode on my second monitor.

Perhaps if you haven't rebooted or turned Network Sync off in between using sessions of VPX it is Network Sync that is causing some of your problems?

 

Last changed by CubeAce on 11/30/2019, 2:07 AM, changed a total of 1 times.

Windows 10. version 1903. Latest Bios update as well as latest hardware updates for Western digital hard drives.

Asus ROG STRIX Z390-F Gaming motherboard with Supreme FX inboard audio using the S1220A code. Intel i9900K Coffee Lake 3.6 to 5.0GHz CPU with 32GB of 32MHz Corsair DDR4 ram. 1000 watt EVGA modular power supply. 2 x 320GB SSD drives striped for faster R/W times. + x2 WD BLACK internal SATA 7,200rpm hard drives. Total 4TB. Three external WD drives for backup. NVIDIA G Force GT 1030 Graphics clock 1252Mhz Memory data rate 6008Mhz. 384 CUDA cores. Memory interface 64bit Memory bandwidth 48.06 GB/s 2GB of dedicated video memory, shared system memory 9967MB PCi Express x4 Gen3. Running MEP Premium 19.0.2.49

johnebaker wrote on 11/30/2019, 3:05 AM

@CubeAce

Hi Ray

. . . . MAGIXs Network Sync is open I can't upload images to this site. . . . .

Check the version number in yours - it is now called Magix Connect and mine is version 3.0.0.25.

Images below uploaded with it running

HTH

John EB

Last changed by johnebaker on 11/30/2019, 3:06 AM, changed a total of 1 times.

Lateral thinking can get things done!

VPX, MEP Premium, MEP 2016, and earlier versions, Music Maker Premium, Music Maker 2016, 2015.

Running Windows 10 64bit on Intel i7-8700K 3.2 GHz, 16Gb RAM, 1Tb + 2 x 2Tb internal HDD + 60Gb internal SSD, + 6 x 2Tb ext HDDs, Sony FDR-AX53 Video camera, Contour HD 1080 and Sony HDR-AS30V Sports cams.

CubeAce wrote on 11/30/2019, 7:42 AM

@johnebaker

Hi John.

Mine is definitely MAGIX Network Sync (0.0.0.34)

Running MEP 19.0.1.31 (UDP3).

Ray.

Windows 10. version 1903. Latest Bios update as well as latest hardware updates for Western digital hard drives.

Asus ROG STRIX Z390-F Gaming motherboard with Supreme FX inboard audio using the S1220A code. Intel i9900K Coffee Lake 3.6 to 5.0GHz CPU with 32GB of 32MHz Corsair DDR4 ram. 1000 watt EVGA modular power supply. 2 x 320GB SSD drives striped for faster R/W times. + x2 WD BLACK internal SATA 7,200rpm hard drives. Total 4TB. Three external WD drives for backup. NVIDIA G Force GT 1030 Graphics clock 1252Mhz Memory data rate 6008Mhz. 384 CUDA cores. Memory interface 64bit Memory bandwidth 48.06 GB/s 2GB of dedicated video memory, shared system memory 9967MB PCi Express x4 Gen3. Running MEP Premium 19.0.2.49

browj2 wrote on 11/30/2019, 8:46 AM

@johnebaker

Hi John EB,

This morning, first opening of VPX, nothing under Audio except the same 6 free songs. Second opening about an hour later, Audio tab fully populated.

@CubeAce

I no longer have MAGIX Network Sync, only Magix Cloud Import 0.1.0.5 and Magix Connect 3.0.0.25. I suggest that you uninstall MAGIX Network Sync.

John CB

John C.B.

Desktop System - Windows 10 Home 1903; 16Gb RAM; i7 CPU 860@2.80Gz; ATI Radeon HD5770 w1GB; SSD 500GB, HD 2TB; others 1.5TB, 3TB, 500GB, 4TB, 5TB, 6TB; dual monitors - 27" main, 25" secondary; Casio WK-225 piano keyboard; M-Audio M-Track USB mixer; Notebook - Microsoft Surface Pro 4, i5, 8 GB RAM, 256 SSD, W10 Pro 1903

CubeAce wrote on 11/30/2019, 10:27 AM

@browj2

I didn't realise I could do that and have MEP still work.

I have done that will apparently no ill effect to the program.

Thank you.

What's its purpose? Just storage space?

Windows 10. version 1903. Latest Bios update as well as latest hardware updates for Western digital hard drives.

Asus ROG STRIX Z390-F Gaming motherboard with Supreme FX inboard audio using the S1220A code. Intel i9900K Coffee Lake 3.6 to 5.0GHz CPU with 32GB of 32MHz Corsair DDR4 ram. 1000 watt EVGA modular power supply. 2 x 320GB SSD drives striped for faster R/W times. + x2 WD BLACK internal SATA 7,200rpm hard drives. Total 4TB. Three external WD drives for backup. NVIDIA G Force GT 1030 Graphics clock 1252Mhz Memory data rate 6008Mhz. 384 CUDA cores. Memory interface 64bit Memory bandwidth 48.06 GB/s 2GB of dedicated video memory, shared system memory 9967MB PCi Express x4 Gen3. Running MEP Premium 19.0.2.49

johnebaker wrote on 11/30/2019, 12:16 PM

@CubeAce

Hi Ray

. . . . What's its purpose? Just storage space? . . . .

Connect has 3 uses:

  1. Delivery of the pop-up that annoy some users - they can be turned off in Info channels option of Connect.
     
  2. To connect with Camera MX, an Android app which can transfer media from the phone to the PC over the WiFi - I use it for this occasionally if I do not have my camera with me
     
  3. Import from the cloud ie Google Drive and One Drive.

If you do not need any of the above then as John CB has advised it can be uninstalled - however it will re-appear if you install another Magix program or when you upgrade to the newest release.

HTH

John EB

 

Last changed by johnebaker on 11/30/2019, 12:16 PM, changed a total of 1 times.

Lateral thinking can get things done!

VPX, MEP Premium, MEP 2016, and earlier versions, Music Maker Premium, Music Maker 2016, 2015.

Running Windows 10 64bit on Intel i7-8700K 3.2 GHz, 16Gb RAM, 1Tb + 2 x 2Tb internal HDD + 60Gb internal SSD, + 6 x 2Tb ext HDDs, Sony FDR-AX53 Video camera, Contour HD 1080 and Sony HDR-AS30V Sports cams.

CubeAce wrote on 11/30/2019, 4:30 PM

@johnebaker

Hi John.

I can use Windows to transfer via wi-fi John but I normally find it quicker to use a card reader and I don't store anything on the web for myself. Both my TV GO app and Winamp are now behaving fine and I won't miss the popup adds.

Thank you both.

Ray.

Windows 10. version 1903. Latest Bios update as well as latest hardware updates for Western digital hard drives.

Asus ROG STRIX Z390-F Gaming motherboard with Supreme FX inboard audio using the S1220A code. Intel i9900K Coffee Lake 3.6 to 5.0GHz CPU with 32GB of 32MHz Corsair DDR4 ram. 1000 watt EVGA modular power supply. 2 x 320GB SSD drives striped for faster R/W times. + x2 WD BLACK internal SATA 7,200rpm hard drives. Total 4TB. Three external WD drives for backup. NVIDIA G Force GT 1030 Graphics clock 1252Mhz Memory data rate 6008Mhz. 384 CUDA cores. Memory interface 64bit Memory bandwidth 48.06 GB/s 2GB of dedicated video memory, shared system memory 9967MB PCi Express x4 Gen3. Running MEP Premium 19.0.2.49

gmlotkow wrote on 12/1/2019, 4:50 PM

I sure wish they would fix the object trimmer, and I really, really wish they would fix the bug that removes the fade transitions once you edit, like moving the beginning or end of a clip that removes those transitions. There has been maybe 3 updates since this bug was introduced, and nobody does anything about it. At times it actually seems intermittent. The object trimmer only works when you hold down the alt key when doing that trimming.

Self built computer with:

Intel i7 K8700 Coffee Lake processor

Corsair RMX Series RMX750 750 Watt 80 Plus Gold Fully Modular ATX Power Supply

Microsoft Windows 10 Pro 64-bit - 1pk DSP OEM DVD

Corsair Hydro H115i Pro RGB Water Cooling Kit

ASUS 24x Internal DVDRW SATA Writer

2X - Corsair Vengeance LPX 32GB 2 x 16GB DDR4-2666 PC4-21300 C16 Quad Channel Desktop Memory Kit

Seagate Barracuda Pro 4TB 7,200RPM SATA III 6Gb/s 3.5" Internal Hard Drive

2x - Samsung 960 EVO 250GB V-NAND M.2 2280 PCIe NVMe Gen 3 x4 Internal Solid State Drive (on MB)

Samsung 860 EVO 500GB MLC V-NAND SATA III 6Gb/s 2.5" Internal Solid State Drive

with a Dell U3415W 34.08" UW-QHD 60Hz HDMI DP Curved LED Monitor